czwartek, 23 marca 2017

Zdrowa, pyszna i wegańska pasta kanapkowa z kaszą jaglaną


O właściwościach kaszy jaglanej pisałam już wcześniej. Jest ona produktem, który można przyrządzić na tysiąc sposobów i za każdym razem będzie smakować inaczej. A to dlatego, że jaglanka świetnie absorbuje smaki innych składników potrawy. Dzisiaj pojawi się w formie przepysznej pasty do chleba przy akompaniamencie awokado i suszonych pomidorów. Przed spróbowaniem nie wyobrażałam sobie, że kasza może smakować aż tak dobrze.

Wegańska pasta kanapkowa z kaszą jaglaną, awokado i suszonymi pomidorami

Składniki:
pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
2-3 suszone pomidory (ze słoiczka z zalewą oliwną)
pół awokado
ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
sól, kurkuma, szczypta chilli lub pieprzu

Przygotowanie: 
Zajmuje to niebotyczną ilość czasu, bo aż 5 minut! Nie licząc gotowania kaszy oczywiście. Wrzucamy wszystko razem do blendera, naciskamy guzik i czekamy aż zrobi się ładna masa. Koniec! Poziom gotowania - level expert. Można jeść samą, można z pieczywem, z ugotowanym jakiem (zamiast majonezu), z naleśnikami i generalnie ze wszystkim, co tylko człowiek sobie wymyśli :). Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz